Rådscanning

 

forside landskabets sm small2 koebher

 

Forskning og udvikling i træers beskæring

beskæringSkovByKon har siden 2017 arbejdet intensivt med beskæringens biologi. Senest har vi modtaget forskningsmidler fra Nordisk Fond for Bytræer og andre fonde og dele af arbejdet gennemføres i samarbejde med Oliver Bühler fra Skovskolen.

Ganske særligt har fokus på været på beskæring af tykke grene. Når vi beskærer store grene er der stor risiko for alvorlig rådudvikling i stammen, hvorved træer i løbet af få årtier kan udvikle sig til risikotræer, som må fjernes.

Ikke mindst arbejder vi med at forbedre vores forståelse af træernes naturlige forsvarsmekanismer - især indkapsling af råd og de såkaldte barrierer mod rådudbredelse. Man kan fremme træernes dannelse af barrierer mod råd gennem 2-trins beskæringer. Vi udbyder løbende kurser i beskæring, men har også afholdt sådanne kurser for flere kommuners driftsafdelinger. Kontakt os gerne for en drøftelse - link til telefon og mail.

Vi arbejder på udgivelse af en praksisorienteret bog om beskæringens biologi - med særlig fokus på tykke grene. Den udgives af SkovByKon og sælges fra denne hjemmeside (se bogshoppen). Bogen forventes at udkomme i 2020.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre træarter:

sukkerløn beskæring

 sukkerløn beskæring 2

 

 beskæring ask

 beskæring ask 2